Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сврљижанин утајио порез и фалсификовао исправе

rssBookmark and Share

Сврљиг 04.09.2020. Јужна Србија Инфо

Припадници ПУ Ниш, у сарадњи са Пореском полицијом, ухапсили су М. Ж. (1969) из Сврљига због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит, фалсификовање службене исправе и пореска утаја.

Сврљижанин утајио порез и фалсификовао исправе

Полиција ће, по налогу надлежног тужилаштва, поднети кривичну пријаву и против двадесетшестогодишњег мушкарца из околине Сврљига, осумњиченог за помагање у кривичним делима неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит и фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је двадесетшестогодишњи мушкарац, као одговорно лице једне грађевинске фирме, 2018. и 2019. године сачинио осам рачуна неистините садржине и доставио их М. Ж. који је као одговорно лице другог предузећа на основу ових рачуна поднео пореске пријаве неистинитог садржаја, како би остварио право на неосновани повраћај ПДВ-а.

Такође, сумња се да је М. Ж. за два од тих осам рачуна умањио износ трошкова и на тај начин избегао да плати порезе на приход од обављања самосталне делатности и доприносе за социјално осигурање.

На овај начин, они су, како се сумња, оштетили буџет Републике Србије за више од 3.900.000 динара.

Осумњиченом М. Ж. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Нишу.


#   порез   Сврљиг   фалсификовање   утаја пореза   ПУ Ниш   М.Ж.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима