Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svrljižanin utajio porez i falsifikovao isprave

rssBookmark and Share

Svrljig 04.09.2020. Južna Srbija Info

Pripadnici PU Niš, u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su M. Ž. (1969) iz Svrljiga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

Svrljižanin utajio porez i falsifikovao isprave

Policija će, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneti krivičnu prijavu i protiv dvadesetšestogodišnjeg muškarca iz okoline Svrljiga, osumnjičenog za pomaganje u krivičnim delima neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je dvadesetšestogodišnji muškarac, kao odgovorno lice jedne građevinske firme, 2018. i 2019. godine sačinio osam računa neistinite sadržine i dostavio ih M. Ž. koji je kao odgovorno lice drugog preduzeća na osnovu ovih računa podneo poreske prijave neistinitog sadržaja, kako bi ostvario pravo na neosnovani povraćaj PDV-a.

Takođe, sumnja se da je M. Ž. za dva od tih osam računa umanjio iznos troškova i na taj način izbegao da plati poreze na prihod od obavljanja samostalne delatnosti i doprinose za socijalno osiguranje.

Na ovaj način, oni su, kako se sumnja, oštetili budžet Republike Srbije za više od 3.900.000 dinara.

Osumnjičenom M. Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.


#   porez   Svrljig   falsifikovanje   utaja poreza   PU Niš   M.Ž.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima