Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен благајник ЈКП ,,Водовод’’ у Власотинцу

rssBookmark and Share

17.03.2011. Душан Коцић

Сумња се да је Радомир С. благајник у ЈКП ,,Водовод’’, коришћењем службеног положаја, у периоду од 2007. до 2010. године, новац од уплата пазара за утрошак воде у износу од око 700 хиљадa динара присвојио, на тај начин што га није прокњижио кроз дневник благајне и уплатио на жиро рачун предузећа.

Власотинце
Власотинце

ВЛАСОТИНЦЕ - У наставку акције на сузбијању злоупотребе пословања у привреди, службеници полиције у Лесковцу, лишили су слободе и привели истражном судији Основног суда у Лесковцу Радомира С. (47) из Власотинца, благајника у ЈКП "Водовод" - Власотинце, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба службеног положаја, проневере, послуге и фалсификовање службене исправе чијим вршењем је прибавио имовинску корист преко 1,2 милиона динара.

Сумња се да је Радомир С. благајник у овом јавном предузећу, коришћењем службеног положаја, у периоду од 2007. до 2010. године, новац од уплата пазара за утрошак воде у износу од око 700 хиљадa динара присвојио, на тај начин што га није прокњижио кроз дневник благајне и уплатио на жиро рачун предузећа.

Дневнике о извршеној наплати утрошка воде од грађана и признанице о примљеном новцу од инкасаната је уништио и без одобрења Комисије предузећа за исправку рачуна, извршио сторнирање износа око 500 хиљада динара, на рачунима о задужењу грађана, уношењем лажних података о извршеној уплати.

Полиција наставља са провером рада и пословања ЈКП "Водовод" из Власотинца и позива грађане да пријаве евентуалних злоупотреба приликом наплате утрошка воде, поднесу Полицијској управи у Лесковцу и Полицијској станици у Власотинцу, као и на телефон 016 200- 331.

Истражни судија је Радомиру С. одредио притвор у трајању од месец дана.

 

 

 


#   истражни судија   благајник   злоупотреба службеног положаја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима