Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen blagajnik JKP ,,Vodovod’’ u Vlasotincu

rssBookmark and Share

17.03.2011. Dušan Kocić

Sumnja se da je Radomir S. blagajnik u JKP ,,Vodovod’’, korišćenjem službenog položaja, u periodu od 2007. do 2010. godine, novac od uplata pazara za utrošak vode u iznosu od oko 700 hiljada dinara prisvojio, na taj način što ga nije proknjižio kroz dnevnik blagajne i uplatio na žiro račun preduzeća.

Vlasotince
Vlasotince

VLASOTINCE - U nastavku akcije na suzbijanju zloupotrebe poslovanja u privredi, službenici policije u Leskovcu, lišili su slobode i priveli istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu Radomira S. (47) iz Vlasotinca, blagajnika u JKP "Vodovod" - Vlasotince, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja, pronevere, posluge i falsifikovanje službene isprave čijim vršenjem je pribavio imovinsku korist preko 1,2 miliona dinara.

Sumnja se da je Radomir S. blagajnik u ovom javnom preduzeću, korišćenjem službenog položaja, u periodu od 2007. do 2010. godine, novac od uplata pazara za utrošak vode u iznosu od oko 700 hiljada dinara prisvojio, na taj način što ga nije proknjižio kroz dnevnik blagajne i uplatio na žiro račun preduzeća.

Dnevnike o izvršenoj naplati utroška vode od građana i priznanice o primljenom novcu od inkasanata je uništio i bez odobrenja Komisije preduzeća za ispravku računa, izvršio storniranje iznosa oko 500 hiljada dinara, na računima o zaduženju građana, unošenjem lažnih podataka o izvršenoj uplati.

Policija nastavlja sa proverom rada i poslovanja JKP "Vodovod" iz Vlasotinca i poziva građane da prijave eventualnih zloupotreba prilikom naplate utroška vode, podnesu Policijskoj upravi u Leskovcu i Policijskoj stanici u Vlasotincu, kao i na telefon 016 200- 331.

Istražni sudija je Radomiru S. odredio pritvor u trajanju od mesec dana.

 

 

 


#   istražni sudija   blagajnik   zloupotreba službenog položaja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima