Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Privedeni matičar i policajac

rssBookmark and Share

16.05.2011. Izvor: Tanjug

Leskovačka policija uhapsila je i privela istražnom sudiji Osnovnog suda u tom gradu dve osobe zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

Privedeni matičar i policajac
Oni su omogućili drugim osobama pribavljanje lažnih isprava rati dobijanja ličnih karata i pasoša.

Matičar opštinske uprave u Lebanu Novica C. (56) priveden je zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, dok je rukovodilac grupe za upravne poslove u Policijskoj stanici u Lebanu Bojan Đ. (43) priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Istražni sudija je Novici C. i Bojanu Đ. odredio pritvor u trajanju od sedam dana.

Sumnja se da su njih dvojica, na osnovu prethodnog dogovora, zloupotrebili službeni položaj na taj način što je Novica C, u martu 2010. godine, pribavio lažnu potvrdu o posedovanju porodične kuće za S.S, na osnovu koje je Bojan Đ. izvršio upis prijave prebivališta u Lebanu.

Novica C. je, takođe, u martu 2011. godine, D.S. i Đ.S. omogućio pribavljanje lažne potvrde o posedovanju nepokretnosti, dok je drugi privedeni, znajući da ove osobe ne žive na toj adresi i da su priložene matične isprave o rođenju i državljanstvu lažni, ipak izvršio upis prebivališta.

Na osnovu ovako sačinjenih lažnih isprava, navedenim osobama je omogućeno izdavanje ličnih karata i pasoša.

Protiv Bojana C. Policijska uprava u Leskovcu pokrenula je disciplinski postupak zbog teže povrede radne dužnosti i udaljila ga s posla, a pripadnici te uprave će obaviti kompletu proveru rada u svim organizacionim jedinicima Odseka za upravne poslove, kao i proveru rada matičnih službi opštinskih uprava, navedeno je u saopštenju.


#   Policijska uprava   istražni sudija   zloupotreba službenog položaja   disciplinski postupak   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima