Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Приведени матичар и полицајац

rssBookmark and Share

16.05.2011. Извор: Танјуг

Лесковачка полиција ухапсила је и привела истражном судији Основног суда у том граду две особе због основане сумње да су извршили кривична дела злоупотребе службеног положаја.

Приведени матичар и полицајац
Они су омогућили другим особама прибављање лажних исправа рати добијања личних карата и пасоша.

Матичар општинске управе у Лебану Новица Ц. (56) приведен је због сумње да је извршио кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе, док је руководилац групе за управне послове у Полицијској станици у Лебану Бојан Ђ. (43) приведен због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Истражни судија је Новици Ц. и Бојану Ђ. одредио притвор у трајању од седам дана.

Сумња се да су њих двојица, на основу претходног договора, злоупотребили службени положај на тај начин што је Новица Ц, у марту 2010. године, прибавио лажну потврду о поседовању породичне куће за С.С, на основу које је Бојан Ђ. извршио упис пријаве пребивалишта у Лебану.

Новица Ц. је, такође, у марту 2011. године, Д.С. и Ђ.С. омогућио прибављање лажне потврде о поседовању непокретности, док је други приведени, знајући да ове особе не живе на тој адреси и да су приложене матичне исправе о рођењу и држављанству лажни, ипак извршио упис пребивалишта.

На основу овако сачињених лажних исправа, наведеним особама је омогућено издавање личних карата и пасоша.

Против Бојана Ц. Полицијска управа у Лесковцу покренула је дисциплински поступак због теже повреде радне дужности и удаљила га с посла, а припадници те управе ће обавити комплету проверу рада у свим организационим јединицима Одсека за управне послове, као и проверу рада матичних служби општинских управа, наведено је у саопштењу.


#   Полицијска управа   истражни судија   злоупотреба службеног положаја   дисциплински поступак   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима