Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен директор ‘Нишвила’ због утаје пореза

rssBookmark and Share

14.09.2011. Извор: Танјуг

Пореска полиција поднела је Основном јавном тужилаштву у Нишу кривичну пријаву против оснивача и директора привредног друштва "Нишвил" из Ниша, И.Б., због сумње да је извршио кривична дела пореска утаја и фалсификовање службене исправе, саопштено је данас из Пореске управе.

Ухапшен директор ‘Нишвила’ због утаје пореза

И.Б. је, у намери да делимично избегне плаћање пореза, у периоду од јануара 2008. до децембра 2010.године, ангажовао физичка лица за извођење музичког програма, којима је извршио исплату хонорара, трошкова превоза и смештаја у укупном износу од 45,5 милиона динара, без обрачуна и уплате пореза по одбитку у укупном износу од 14,2 милиона динара.

 

У периоду од јула 2009. до децембра 2010.године, на вредност наведених примљених услуга укупне вредности од 60, 4 милиона динара, није извршио обрачун ПДВ и у поднетим пореским пријавама није исказао остварени промет, чиме је неосновано умањио обавезу за обрачун и плаћање ПДВ у износу од 10, 8 милиона динара.

 

У истом периоду, пријављени је у поднетим пореским пријавама неосновано користио претходни порез садржан у издатим рачунима укупне вредности вишој од три милиона динара, као претходно плаћен, са правом на одбитак, а да купљена добра и примљене услуге није користио у пословне сврхе, по ком основу је умањио обавезу за обрачун и плаћање ПДВ у износу од 539.357 динара.

 

Кривично дело фалсификовање службене исправе И.Б. је извршио на тај начин што је сачинио, својим потписом и печатом оверио ПДВ пријаве неистинитог садржаја.

 

Поменутим радњама пријављени је оштетио буџет Србије за 25, 6 милиона динара, додаје се у саопштењу.

 


#   хапшење   физичка лица   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима