Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен Слободан Павловић, потенцијални купац “Поречја”

rssBookmark and Share

Лесковац 16.02.2016.

Власник Павловић банке Слободан Павловић, са којим је градоначелник Лесковца Горан Цветановић озбиљно преговарао да купи “Поречје” из Вучја, ухапшен је на путу из Требиња за Бјељину, јавља телевизија Н1.

Ухапшен Слободан Павловић, потенцијални купац “Поречја”

Павловић је ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ у вези са доделом кредита председнику РС Милораду Додику за куповину виле на Дедињу. Случај је покренут након што је Српска демократска странка (СДС) поднела  кривичну пријаву против Милорада Додика, Слободана Павловића, власника и још неколико службеника банке због малверзација око доделе кредита којим је Додик покушао да покрије порекло новца за куповуну виле у Београду.

Павловић је у новембру 2014. године боравио у Лесковцу и са градоначелником разговарао о могућој куповини некадашњег гиганта у преради воћа, али је тај састанак био отворен само за неколицину медијских кућа, што је тада изазвало револт новинара, али и опозиције.

Тада је Павловића градоначелник представљао као великог инветитора из Чикага.

„За мене је господин Павловић успешан бизнисмен и врло поштован у круговима у Америци и Србији, човек који има своју визију. Свако ко жели да дође у наш град, увек је добро дошао“, казао је тада.

Неколико месеци касније, први човек Лесковца је са својим сарадницима узвратио посету Павловићу у Бјељини.

Међу потенцијалним купцима “Поречја” су и МК група Миодрага Костића, „Делта аграр“, „Ленад“ из Пирота, две бугарске фирме, “Младост” из Ниша и лесковачка предузећа „Југпром“ и „Фунго југ“, која, иначе, користе складишне просторе ове фабрике, преноси портал ЈугМедиа.


#   Лесковац   Горан Цветановић   хапшење   МК Група   Поречје   СДС   Делта Аграр   Слободан Павловић   Бијељина
@CvetanovicG @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима