Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени због кријумчарења

rssBookmark and Share

17.10.2011. Аutor : S.Popović |

Лесковачка полиција је у сарадњи са Управом криминалистичке полиције и Одсеком за сузбијање кријумчарења Управе царина у Нишу, лишила слободе и привела истражном судији Основног суда у Лесковцу, Б.Ј. (39), Б.М. (40) и Д.Ј. (41) из Врања због постојања основа сумње да су извршили кривично дело кријумчарење.

Ухапшени због кријумчарења

14. октобра ове године око 20,00 часова, на аутопуту Е 75 у близини Лесковца, извршена је ванредна царинска контрола теретног возила "Мерцедес" којим је управљао Б.М. са сувозачем Д.Ј., којом приликом је пронађена разна текстилна роба страног порекла, без доказа о плаћеним царинским и другим дажбинама. Текстилну робу је Б.Ј. набавио од лица из Прешева а затим је и организовао превоз до Београда. Текстилна роба је одузета и ускладиштена је у царинском складишту у Нишу, чија се вредност процењује на преко 13 хиљада еура.

Такође, полиција је поднела кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Лесковцу, против В.М. (48) и С.Н. (43) из Лебана због постојања основа сумње да су извршили кривично дело кријумчарење.

Приликом контроле теретног возила марке "Фолсваген" којим је управљао В.М. пронађена су 125 пакета кафе „Гранд“ у тежини од 500 килограма, коју су В.М. и С.Н. набавили на подручју Републике Македоније а за исту нису платили царинске и друге дажбине. Одузета кафа је ускладиштена у царинском складишту у Нишу.


#   полиција   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима