Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Упуцали га испред четворогодишњег сина!

rssBookmark and Share

Алексинац 28.09.2014. Телеграф, Новости, Алексинац.Нет

Дејан Усковић (37) из Алексиначких Рудника убијен је синоћ око 21.30 сати на аутобуском стајалишту код Дома Културе, а за његово убиство осумњичен је Небојша Живковић (37) којег је полиција ухапсила исте вечери.

Упуцали га испред четворогодишњег сина!

Како је саопштила полиција, Небојша Живковић је једним хицем из пиштоља у груди усмртио познаника.

Када је покушао да одбрани комшију приликом свађе око зеленашког дуга, на аутобуском стајалишту у близини Дома културе у Алексиначким Рудницима убијен је Дејан Усковић (37). И то пред четворогодишњим сином!

Како сазнајемо, мотив сукоба је рашчишћавање рачуна око пара позајмљених под камату, а бивши рудар Дејан Усковић, који је за собом оставио шесторо деце, био је узгредна жртва обрачуна његовог комшије и пријатеља.

Његова браћа кажу да је Дејан у суботу увече био мало припит, па је легао да спава, када је по њега дошао комшија Славиша Дурмишевић, да оду заједно да гледају боксерски турнир у Рудницима. На несрећу, Дејан је прихватио позив, а повео је и свог сина. Успут су се срели са Небојшом Живковићем, који је са Дурмишевићем почео да се свађа око старих дугова.

- Дурмишевић је у синоћ позвао мог брата да пође са њим да гледају боксерски турнир који се одржавао у Рудницима. После пар сати Дурмишевић се појавио пред кућом и казао ми: “Помозите, брат вам је упуцан”. Отрчао сам са њим до тог места и видео Дејана на путу, био је на издисају. Много нам је тешко што је Дејанов син био очевидац очеве погибије. Казао ми је: ­”Тата је тог чику (Небојшу) питао зашто му је дирао комшију (Дурмишевића) а он је извадио пиштољ и убио га” – прича Милан Усковић, брат убијеног.

- Наш Дејан је Небојшу питао зашто му дира комшију Дурмишевића, али је он потегао пиштољ и усмртио га - веле огорчена браћа Усковић.

Коментаришући мотиве трагедије, Милан објашњава да су између Дурмишевића и Небојше постојали нерашћишћени рачуни око дугова.

- Небојша и Славиша су се посвађали су се око пара, мој брат је хтео да одбрани Славишу и то га је коштало живота - каже Дејанов брат. 

Осумњичени Небојша Живковић је после хапшења признао злочин, али је тврдио да се бранио. Он је најпре испалио један хитац у ваздух, а други у Дејана кога је Дурмишевић са собом повео да би се обрачунао са Небојшом од кога је позајмио неке паре, а овај му је тражио зеленашку камату, кажу наши саговорници.

Тело преминулог упућено је на Институт за судску медицину, а полиција проверава да се утврђује одакле Живковићу пиштољ којим је извршио убиство. Њему је одређено задржавање до 48 сати након чега ће са кривичном пријавом бити приведен надлежном тужилаштву.

- Брзом интервенцијом, осумичњени је ухапшен, а по налогу вишег јавног тужиоца у Алексинцу донето је решење о задржавању до 48 часова - саопштила је Полицијска управа у Нишу.


#   Алексинац   полиција   убиство   Алексиначки Рудник   Полицијска управа   Дејан Усковић   Небојша Живковић   Институт за судску медицину
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима