Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Upucali ga ispred četvorogodišnjeg sina!

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.09.2014. Telegraf, Novosti, Aleksinac.Net

Dejan Usković (37) iz Aleksinačkih Rudnika ubijen je sinoć oko 21.30 sati na autobuskom stajalištu kod Doma Kulture, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Nebojša Živković (37) kojeg je policija uhapsila iste večeri.

Upucali ga ispred četvorogodišnjeg sina!

Kako je saopštila policija, Nebojša Živković je jednim hicem iz pištolja u grudi usmrtio poznanika.

Kada je pokušao da odbrani komšiju prilikom svađe oko zelenaškog duga, na autobuskom stajalištu u blizini Doma kulture u Aleksinačkim Rudnicima ubijen je Dejan Usković (37). I to pred četvorogodišnjim sinom!

Kako saznajemo, motiv sukoba je raščišćavanje računa oko para pozajmljenih pod kamatu, a bivši rudar Dejan Usković, koji je za sobom ostavio šestoro dece, bio je uzgredna žrtva obračuna njegovog komšije i prijatelja.

Njegova braća kažu da je Dejan u subotu uveče bio malo pripit, pa je legao da spava, kada je po njega došao komšija Slaviša Durmišević, da odu zajedno da gledaju bokserski turnir u Rudnicima. Na nesreću, Dejan je prihvatio poziv, a poveo je i svog sina. Usput su se sreli sa Nebojšom Živkovićem, koji je sa Durmiševićem počeo da se svađa oko starih dugova.

- Durmišević je u sinoć pozvao mog brata da pođe sa njim da gledaju bokserski turnir koji se održavao u Rudnicima. Posle par sati Durmišević se pojavio pred kućom i kazao mi: “Pomozite, brat vam je upucan”. Otrčao sam sa njim do tog mesta i video Dejana na putu, bio je na izdisaju. Mnogo nam je teško što je Dejanov sin bio očevidac očeve pogibije. Kazao mi je: ­”Tata je tog čiku (Nebojšu) pitao zašto mu je dirao komšiju (Durmiševića) a on je izvadio pištolj i ubio ga” – priča Milan Usković, brat ubijenog.

- Naš Dejan je Nebojšu pitao zašto mu dira komšiju Durmiševića, ali je on potegao pištolj i usmrtio ga - vele ogorčena braća Usković.

Komentarišući motive tragedije, Milan objašnjava da su između Durmiševića i Nebojše postojali nerašćišćeni računi oko dugova.

- Nebojša i Slaviša su se posvađali su se oko para, moj brat je hteo da odbrani Slavišu i to ga je koštalo života - kaže Dejanov brat. 

Osumnjičeni Nebojša Živković je posle hapšenja priznao zločin, ali je tvrdio da se branio. On je najpre ispalio jedan hitac u vazduh, a drugi u Dejana koga je Durmišević sa sobom poveo da bi se obračunao sa Nebojšom od koga je pozajmio neke pare, a ovaj mu je tražio zelenašku kamatu, kažu naši sagovornici.

Telo preminulog upućeno je na Institut za sudsku medicinu, a policija proverava da se utvrđuje odakle Živkoviću pištolj kojim je izvršio ubistvo. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužilaštvu.

- Brzom intervencijom, osumičnjeni je uhapšen, a po nalogu višeg javnog tužioca u Aleksincu doneto je rešenje o zadržavanju do 48 časova - saopštila je Policijska uprava u Nišu.


#   Aleksinac   policija   ubistvo   Aleksinački Rudnik   Policijska uprava   Dejan Usković   Nebojša Živković   Institut za sudsku medicinu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima