Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз накнаду од 200 до 600 евра криминална група из Врања и Прешева кријумчарила мигранте

rssBookmark and Share

Врање 01.08.2023. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Врaњу, ухапсили су пет особа осумњичених да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Фото: telegraf.rs
Фото: telegraf.rs

Ухапшени су С. С. (1966) из Прешева, Д. Д. (1988), Д. Н. (1977), И. Т. (1979) и И. С. (1985) из Врања, док ће због истог кривичног дела против педесетшестогодишњег мушкарца из Врања бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

Они се сумњиче да су као припадници криминалне групе, по претходном договору и уз новчану накнаду од 200 до 600 евра по групи ирегуларних миграната, омогућили недозвољен транзит кроз Србију до Београда, Врбаса, Сомбора и Суботице за више од 50 миграната, у циљу њиховог недозвољеног преласка границе са Хрватском и Мађарском.

У претресу станова и других просторија осумњичених пронађена је и одузета већа количина страног новца, три аутомобила, осам мобилних телефона, док су у кући И. Т. пронађена 22 метка, па се он сумњичи и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Акцију су спровели припадници Полицијске управе у Врању, у сарадњи са припадницима Службе за борбу против организованог криминала, Регионалног центра граничне полиције према Северној Македонији и Жандармерије.

С. С., Д. Д., Д. Н., И. Т. и И. С. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу Вишег јавног тужилаштва у Врању.

 


#   Врање   Прешево   ПУ Врање   мигранти   кријумчарење људи
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима