Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Хапшење због мита и фалсификовања

rssBookmark and Share

07.04.2011. Извор: Новости

Наташа и Драган Додић из Врања, као и Веби Бајрами из Бујановца и Дилбер Љатифовић (28) из оближњег села Летовица ухапшени су због примања и давања мита и фалсификовања службених исправа

Полиција поставила заседу на пумпи у Врању
Полиција поставила заседу на пумпи у Врању

Наташа (39) и Драган (42) Додић из Врања, те Веби Бајрами (24) из Бујановца и Дилбер Љатифовић (28) из оближњег села Летовица ухапшени су због примања и давања мита и фалсификовања службених исправа. Оно што је најзанимљивије у целој причи је да је Наташа професрока енглеског језика у врањској ОШ „Јован Јовановић Змај“ и власница приватне школе језика „Степ бај степ“ („Корак по корак“), а њен супруг Драган је полицијски инспектор у овдашњој Полицијској управи задужен за сузбијање тешких крађа!

У штуром полицијском саопштењу не може баш много да се сазна, осим да су их ухапсили припадници Сектора унутрашње контроле МУП. „Новости“, међутим, незванично сазнају да је полиција свог колегу Драгана пратила мало дуже, јер се, наводно, у последње време понашао осионо. Са двојицом Албанаца ухапшен је на пумпи ОМВ код аутобуске станице на улазу у град.

Извори блиски врањском правосуђу кажу да је брачни пар Додић „пао“ због 300 евра. По тој причи, Љатифовић је био посредник између Бајрамија и Додића.

ИЗНЕНАЂЕНИ

- Изненађени смо Наташиним хапшењем. Важила је за принципијелну професорку и доброг колегу. По инструкцијама суда она је суспендована док јој траје притвор - каже Горан Бандовић, директор ОШ „Јован Јовановић Змај“, где Наташа ради као професор.

Додић службује у Бујановцу и тамо је упознао Љатифовића. Он му је, пак, испричао да његов пријатељ Бајрами има проблем јер не може да оде у Немачку где га чека вереница. Укратко, питао га је да ли може код његове жене да среди сертификат о завршеном курсу из немачког језика који је неопходан да би отишао на разговор у немачку амбасаду - прича овај наш саговорник.

Додић је, наводно, узео бланко сертификат из приватне школе језика своје жене, наводно га попунио одговарајућим текстом и печатом. Наташин потпис је већ био ту. Дао га је Љатифовићу, а овај је, пак, рекао Бајрамију да ће га „знање“ коштати 300 евра, плус још 100 за посредовање. Примопредаја је требало да се обави на поменутој ОМВ пумпи, али их је полиција изненадила. Код Додића је пронађено 15.000 динара, а код Бајрамија 300 евра.

Наташа је у истрази наводно изјавила да никад у животу није видела Љатифовића, ни Бајрамија. Такође, тврдила је и да рукопис на сертификату није њен. Њен супруг такође одбија кривицу, али признаје да је носио на пумпу сертификат. И Љатифовић и Бајрами поричу да имају било какве везе са целом причом.

Осумњиченима је одређен притвор до месец дана да не би могли да утичу на потенцијалне сведоке.



#   полиција   Јован Јовановић   брачни пар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима