Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Hapšenje zbog mita i falsifikovanja

rssBookmark and Share

07.04.2011. Izvor: Novosti

Nataša i Dragan Dodić iz Vranja, kao i Vebi Bajrami iz Bujanovca i Dilber Ljatifović (28) iz obližnjeg sela Letovica uhapšeni su zbog primanja i davanja mita i falsifikovanja službenih isprava

Policija postavila zasedu na pumpi u Vranju
Policija postavila zasedu na pumpi u Vranju

Nataša (39) i Dragan (42) Dodić iz Vranja, te Vebi Bajrami (24) iz Bujanovca i Dilber Ljatifović (28) iz obližnjeg sela Letovica uhapšeni su zbog primanja i davanja mita i falsifikovanja službenih isprava. Ono što je najzanimljivije u celoj priči je da je Nataša profesroka engleskog jezika u vranjskoj OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i vlasnica privatne škole jezika „Step baj step“ („Korak po korak“), a njen suprug Dragan je policijski inspektor u ovdašnjoj Policijskoj upravi zadužen za suzbijanje teških krađa!

U šturom policijskom saopštenju ne može baš mnogo da se sazna, osim da su ih uhapsili pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP. „Novosti“, međutim, nezvanično saznaju da je policija svog kolegu Dragana pratila malo duže, jer se, navodno, u poslednje vreme ponašao osiono. Sa dvojicom Albanaca uhapšen je na pumpi OMV kod autobuske stanice na ulazu u grad.

Izvori bliski vranjskom pravosuđu kažu da je bračni par Dodić „pao“ zbog 300 evra. Po toj priči, Ljatifović je bio posrednik između Bajramija i Dodića.

IZNENAĐENI

- Iznenađeni smo Natašinim hapšenjem. Važila je za principijelnu profesorku i dobrog kolegu. Po instrukcijama suda ona je suspendovana dok joj traje pritvor - kaže Goran Bandović, direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, gde Nataša radi kao profesor.

Dodić službuje u Bujanovcu i tamo je upoznao Ljatifovića. On mu je, pak, ispričao da njegov prijatelj Bajrami ima problem jer ne može da ode u Nemačku gde ga čeka verenica. Ukratko, pitao ga je da li može kod njegove žene da sredi sertifikat o završenom kursu iz nemačkog jezika koji je neophodan da bi otišao na razgovor u nemačku ambasadu - priča ovaj naš sagovornik.

Dodić je, navodno, uzeo blanko sertifikat iz privatne škole jezika svoje žene, navodno ga popunio odgovarajućim tekstom i pečatom. Natašin potpis je već bio tu. Dao ga je Ljatifoviću, a ovaj je, pak, rekao Bajramiju da će ga „znanje“ koštati 300 evra, plus još 100 za posredovanje. Primopredaja je trebalo da se obavi na pomenutoj OMV pumpi, ali ih je policija iznenadila. Kod Dodića je pronađeno 15.000 dinara, a kod Bajramija 300 evra.

Nataša je u istrazi navodno izjavila da nikad u životu nije videla Ljatifovića, ni Bajramija. Takođe, tvrdila je i da rukopis na sertifikatu nije njen. Njen suprug takođe odbija krivicu, ali priznaje da je nosio na pumpu sertifikat. I Ljatifović i Bajrami poriču da imaju bilo kakve veze sa celom pričom.

Osumnjičenima je određen pritvor do mesec dana da ne bi mogli da utiču na potencijalne svedoke.



#   policija   Jovan Jovanović   bračni par
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima