Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењено 82.000 евра на Градини

rssBookmark and Share

Градина 04.04.2017. Јужна Србија Инфо

Царински службеници су за свега неколико дана, на прелазима Градина и Батровци, у три наврата спречили пренос непријављених девиза. Ради се о укупној суми од 116.000 евра, од чега је део био у еврима, а део у швајцарским францима.

Заплењено 82.000 евра на Градини

У случају који се одиграо јуче на граничном прелазу Градина, приликом излазне контроле, заплењено је 66.000 евра. Непријављени новац је пронађен код 42-годишњег немачког држављанина турског порекла који је са супругом путовао аутомобилом „Toyota Rav 4“ немачких регистарских ознака. Приликом сусрета са цариницима обоје су рекли да немају ништа да пријаве. Личним претресом је код путника пронађено укупно 76.000 евра, од чега је супружницима враћено по дозвољених 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања поступка пред надлежним судом.
 
На истом граничном прелазу 31. марта 2017. године откривен је још један девизни прекршај на излазу из земље, када је детаљној контроли подвргнут аутомобил „Audi“ немачких регистарских ознака, којим су путовала двојица турских држављана. Они су цариницима рекли да немају ништа осим личног пртљага, а онда је приликом личног претреса код сувозача пронађено укупно 16.000 евра. Привремено је задржано 6.000 евра.


#   Градина   царина   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима