Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjeno 82.000 evra na Gradini

rssBookmark and Share

Gradina 04.04.2017. Južna Srbija Info

Carinski službenici su za svega nekoliko dana, na prelazima Gradina i Batrovci, u tri navrata sprečili prenos neprijavljenih deviza. Radi se o ukupnoj sumi od 116.000 evra, od čega je deo bio u evrima, a deo u švajcarskim francima.

Zaplenjeno 82.000 evra na Gradini

U slučaju koji se odigrao juče na graničnom prelazu Gradina, prilikom izlazne kontrole, zaplenjeno je 66.000 evra. Neprijavljeni novac je pronađen kod 42-godišnjeg nemačkog državljanina turskog porekla koji je sa suprugom putovao automobilom „Toyota Rav 4“ nemačkih registarskih oznaka. Prilikom susreta sa carinicima oboje su rekli da nemaju ništa da prijave. Ličnim pretresom je kod putnika pronađeno ukupno 76.000 evra, od čega je supružnicima vraćeno po dozvoljenih 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.
 
Na istom graničnom prelazu 31. marta 2017. godine otkriven je još jedan devizni prekršaj na izlazu iz zemlje, kada je detaljnoj kontroli podvrgnut automobil „Audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana. Oni su carinicima rekli da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, a onda je prilikom ličnog pretresa kod suvozača pronađeno ukupno 16.000 evra. Privremeno je zadržano 6.000 evra.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   Granični prelaz   devize
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima