Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Четворици полицајаца притвор до месец дана

rssBookmark and Share

27.10.2012. Autor: Agencija Tanjug

Полицајцима Горану Ђ. (44), Ивици К. (39), Небојши С. (43) и Саши И. (37) припадницима Саобраћајне полицијске испоставе у Врању данас после подне Кривично веће Основног суда у Врању изрекло притвор у трајању до 30 дана.

Четворици полицајаца притвор до месец дана

Портпарол Основног суда у Врању Србољуб Милосављевић рекао је да је притвор у истом трајању изречен и бизнисмену из Врањске Бање Мити Р. (39) који се доводи у везу са радњама због којих су јуче рано ујутро ухапшени полицајци.

Против четворице полицајаца Полицијска управа у Врању поднета је кривична пријава због сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, а против Мите Р. за кривично дело подстрекавање на злоупотребу службеног положаја.

Сви они су данас код истражног судије Основног суда у Врању Љиљане Николћ провели више од пет часова, после чега им је Кривично веће одредило притвор.

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић потврдио је вечерас да су сви они починили кривична дела приликом вршења увиђаја после саобраћајног удеса који се догодио у ноћи између 3. и 4. октобра ове године, у Немањиној улици у Врању.

Локални медији у Врању, позивајући се на своје изворе, описују саобраћајну несрећу у којој је осамнаестогодишњи Божидар Р, син ухапшеног Мите Р. после прославе рођендана, у пијаном стању, својим џипом оборио електрични стуб и уништио неколико сандука за продају сладоледа.

Медији пишу да су полицајци са записником о удесу одуговлачили, тако да су га сачинили тек пошто је на место удеса стигао бизнисмен Мита Р. отац младића Божидара Р.

Он је, како наводе врањски медији, успео да се "нагоди" са саобраћајним полицајцима.

Истрагу о овом случају, поред Основног суда у Врању, води и Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије.


#   притвор   Драган Стаменковић   Полицијска управа   кривична пријава   локални медији   кривично дело   електрични
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима