Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Илија Коцић, студент Економског факултета у Нишу, први допливао до Часног крста

rssBookmark and Share

Ниш 19.01.2022. Јужна Србија Инфо

Илија Коцић (19), студент Економског факултета у Нишу, први је допливао до Часног крста у пливачком надметању, које је Градска општина Медијана, и ове године, организовала на отвореном базену Спортског центра „Чаир“. Илија први пут учествује на овој манифестацији и најмлађи је такмичар Богојављенског пливања.

Илија Коцић, студент Економског факултета у Нишу, први допливао до Часног крста

„Градска општина Медијана настоји да сачува све трајне, традиционалне и духовне вредности кроз ову манифестацију“, изјавио је овом приликом, председник  ГО  Медијана Небојша Коцић. Уз захвалност свима, који су и овог пута непосредно помогли да се она реализује, председник Коцић је додао, да су „сви учесници пливања за Часни крст, а посебно једина дама, међу такмичарима, Виолета Ђорић, показали чврстину духа, воље, телесне снаге и храбрости.“

Победник овогодишњег Богојављенског пливања, дариван је Часним крстом, златним ланчићем са крстом, ловоровим  венцем  и  новчаном  наградом у износу од 30.000 динара. Сви такмичари даривани су златним крстићем.
Уз свечани строј припадника Жандармерије, цео догађај био је пропраћен симболичним летом голубова, који су пуштени пре самог почетка такмичења.
Највећа нишка општина, ову манифестацију организовала је у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром „Чаир“, Ронилачким  клубом NAISSUB, Удружењем голубара „Цар Константин“ и другим установама и институцијама. 
Велико интeресовање пливача, да буду део традиционалне манифестације, најбоља је потврда великог значаја који овај празник има, а којим се враћамо нашој православној традицији.

Хришћански празник Богојављење, празнује се и обележава у спомен  крштења Исуса Христа на реци Јордан. 

Манифестација Пливање за Богојављенски крст, одржана је без присуства публике, уз поштовање епидемиолошких мера услед ковида 19. 

 


#   Ниш   базен   Медијана градска општина   часни крст   пливање за Богојављенски крст   Чаир СЦ   Небојша Коцић   Илија Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима