Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изградња железничке обилазнице око Ниша 2019. године?!

rssBookmark and Share

Ниш 30.08.2017. Јужна Србија Инфо

Изградња железничке обилазнице око Ниша требало би да почне почетком 2019. године, најавили су данас представници Града.

Изградња железничке обилазнице око Ниша 2019. године?!

Члан радне групе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Љубивоје Славковић рекао је да би до краја године требало да буде расписан међународни тендер за избор извођача радова, а средином идуће године очекује се да он буде и завршен. „Извођач радова одредиће њихову динамику, али радови не би требало да трају дуже од две године. Измештање пруге која сада пролази кроз Ниш планирано је за 2022.годину“, рекао је Славковић у нишкој Градској кући. Он је нагласио да ће двоколосечна обилазница бити дуга нешто више од 22 километра и да ће се протезати на потезу од села Просек до Поповца.“Изградња обилазнице део је реконструкције пруге од Ниша до Димитровграда која ће коштати 300 милиона евра. Сама изградња обилазнице биће око 80 милиона евра“, додао је Славковић. Изградњу обилазнице, према његовим речима, финансираће Европска инвестициона банка. Члан Градског већа Милош Милошевић нагласио је да ће наредних месеци почети експропријација земљишта. “Експропријацију ће обављати Град Ниш, а држава је за ту намену обезбедила 1,8 милиона динара. На траси се налази 1660 парцела и 47 објеката. Формирана је радна група од 15 чланова и очекујемо да посао буде завршен на време“, поручио је Милошевић.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да су о изградњи обилазнице различите претходне власти, почев још од 90-тих година, говориле, али да све до прошле година ништа конкретно није било урађено. Он је нагласио да су бројне припремне радње на изградњи обилазнице завршене, те да градња може да се очекује у складу са плановима, почетком 2019.

Коментара: 1


#   Ниш   пруга   Љубивоје Славковић   Дарко Булатовић   железница   радна група   Европска инвестициона банка   заобилазница   експропријација   Милош Милошевић   обилазница
@DarkoBulatovic_ @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Misa, 15.09.2017.:
    Ne treba obilaznica vec zeleznicki prsten da poveze obodne delove grada. Konsultujte svetske saobracajne strucnjake, u Italiji i Svajcarskoj zeleznicke pruge presecaju citave gradove pa to nikome ne smeta.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима