Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša 2019. godine?!

rssBookmark and Share

Niš 30.08.2017. Južna Srbija Info

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša trebalo bi da počne početkom 2019. godine, najavili su danas predstavnici Grada.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša 2019. godine?!

Član radne grupe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ljubivoje Slavković rekao je da bi do kraja godine trebalo da bude raspisan međunarodni tender za izbor izvođača radova, a sredinom iduće godine očekuje se da on bude i završen. „Izvođač radova odrediće njihovu dinamiku, ali radovi ne bi trebalo da traju duže od dve godine. Izmeštanje pruge koja sada prolazi kroz Niš planirano je za 2022.godinu“, rekao je Slavković u niškoj Gradskoj kući. On je naglasio da će dvokolosečna obilaznica biti duga nešto više od 22 kilometra i da će se protezati na potezu od sela Prosek do Popovca.“Izgradnja obilaznice deo je rekonstrukcije pruge od Niša do Dimitrovgrada koja će koštati 300 miliona evra. Sama izgradnja obilaznice biće oko 80 miliona evra“, dodao je Slavković. Izgradnju obilaznice, prema njegovim rečima, finansiraće Evropska investiciona banka. Član Gradskog veća Miloš Milošević naglasio je da će narednih meseci početi eksproprijacija zemljišta. “Eksproprijaciju će obavljati Grad Niš, a država je za tu namenu obezbedila 1,8 miliona dinara. Na trasi se nalazi 1660 parcela i 47 objekata. Formirana je radna grupa od 15 članova i očekujemo da posao bude završen na vreme“, poručio je Milošević.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da su o izgradnji obilaznice različite prethodne vlasti, počev još od 90-tih godina, govorile, ali da sve do prošle godina ništa konkretno nije bilo urađeno. On je naglasio da su brojne pripremne radnje na izgradnji obilaznice završene, te da gradnja može da se očekuje u skladu sa planovima, početkom 2019.


#   Niš   pruga   Ljubivoje Slavković   Darko Bulatović   železnica   radna grupa   Evropska investiciona banka   zaobilaznica   eksproprijacija   Miloš Milošević   obilaznica
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima