Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изненада преминуо Нишлија Саша Савић Шваба, вођа "Ноћних вукова"

rssBookmark and Share

Ниш 24.04.2021. Јужна Србија Инфо

Саша Савић вођа мото-клуба Ноћних вукова у Србији, изненда је преминуо синоћ од последица инфаркта у 44. години, објавио је на свом Фејсбук профилу Слободан Башић Баки, један од истакнутијих чланова овог мото-клуба.

Фото: Фејсбук - приватна архива
Фото: Фејсбук - приватна архива

Живео је у Нишу, иако рођен у Берлину. Своју љубав према Србији показивао је на много начина, хуманитарним акцијама, својим делима, али и тетоважама јер је на свом телу истетовирао ликове познатих Срба.

Био је и организатор литија уз благослов Српске православне цркве прошле године, као подршка српском нaроду у Црној Гори.

Сматрао је себе Србином који воли своју земљу, окренут је био традицији и православљу. Породичан човек који се држао правих, људских и традиционалних вредности.

Идол му је био, његов колега, Александар Залдастанов, вођа „Ноћних вукова“ који је због Саше увек истицао љубав према Србији.

Саша Савић је и носилац четири ордена, орден Министарства одбране Руске Федерације 2014. године; орден „Милош Обилић“ добио је од балканске козачке јединице Русије при амбасади Русије у Србији за заслуге ширења српско-руског пријатељства; „Видовдански крст другог реда“, који се додељује за хуманитарни рад и помоћ нашем народу на Косову и Метохији, уручило му је Удружење ратника полиције и орден који му је додељен поводом 200година Георгијанског крста.


#   Ниш   СПЦ   ноћни вукови   Русија   бајкери   In memoriam   Саша Савић Шваба   патриота
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима