Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кабинет министра Тончева наставља добру праксу: Нових 15 милиона за удружењима грађана из неразвијених општина

rssBookmark and Share

Ниш 19.04.2022. Јужна Србија Инфо

Кабинет министра Новице Тончева, задужен за унапређење развоја недовољно развијених организовао је у Нишу потписивање уговора са представницима удружења грађана са територије тих локалних средина у вези са реализацијом пројеката од јавног значаја у укупном износу од 15 милиона динара.

Кабинет министра Тончева наставља добру праксу: Нових 15 милиона за удружењима грађана из неразвијених општина

На овај начин је настављена прошлогодишња активност доделе бесповратних средстава за оне пројекте који подижу квалитет живота милион грађана који живе у 44 недовољно развијене општине.

“На овогодишњем конкурсу удружења грађана су конкурисала са програмима из области подршке у запошљавању, родне равноправности, инклузије деце и омладине са сметњама у развоју, подизању свести о здравим начинима живота, заштити животне средине, подршке развоју предузетништва, очувања културне баштине, дигиталне безбедности као и помоћи особама са инвалидитетом и другим маргиналним групама. Кроз ове програме покривене и све старосне групе, почевши од оних најмлађих до наших најстаријих суграђана. Потребе су, свакако, различите, али је важно да већина грађана максимално оствари своје личне и друштвене потребе. Кабинет на чијем сам челу ће увек бити на располагању неразвијеним општинама, удружењима из тих области, грађанима. Желим да позовем удружења да нам се јављају и мимо званичних конкурса које расписујемо како бисмо заједно радили на проналажењу решења за обезбеђивање додатних средстава за реализацију активности. На нама је да обезбедимо средства, а на њима да понуде квалитетне пројекте. Битна ставка је и њихова одрживост, односно могућност да се позитивни ефекти реализације пројеката наставе и у будућности” изјавио је министар Новица Тончев.


#   Ниш   Новица Тончев   Влада Републике Србије   неразвијене општине
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима