Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Касациони суд: Казне паркинг сервиса застаревају у року од годину дана

rssBookmark and Share

10.10.2015. Танјуг, НТВ, Јужна Србија Инфо

Опомене пред утужење “Паркинг сервиса” демантује пракса Врховног касационог суда, према којој казне за непрописано паркирање паркинг сервиса застаревају у року од годину дана ако је власник возила физичко лице, а у року од три године ако је правно лице.

Касациони суд: Казне паркинг сервиса застаревају у року од годину дана

Исти је случај и са потраживањима свих осталих комуналих предузећа.

Тај став, према писању Танјуга, заузео је Врховни касациони суд у одлуци која је објављена на њиховом сајту у Бази судске праксе, у једном случају ревизије и захтева за тумачење рока застарелости код комуналних потраживања.

Иначе, како је овој агенцији речено у Врховном касационом суду, у нашем правном систему судска пракса није извор права, али одлуке и ставови највишег суда утичу снагом аргумената на уједначавање судске праксе.

До скоро судска пракса није била уједначена по овом питању, па су нижестепени судови за непоштовање прописа о паркирању применили општи рок застарелости од 10 година.

У том смислу ова одлука Врховонг касационг суда од 17. децембра прошле године је преседан који би убудуће требало да поштују сви нижестепени судови када је у питању наплата комуналних потраживања, пренели су српски медији.


#   саобраћај   паркирање   суд   Паркинг сервис   казне   опомена   Врховни касациони суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима