Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Паркинг сервис" реже: 20.000 опомена грађанима Ниша

rssBookmark and Share

10.10.2015. НТВ, Грађанин портал, Јужна Србија Инфо

Нишки „Паркинг сервис“ послао је чак 20.000 опомена грађанима за неплаћене дневне карте за паркирање, потврдио је Игор Војиновић из овог јавног предузећа.

Фото: tvzonaplus.rs
Фото: tvzonaplus.rs

Он, за портал ,,Грађанин“, каже да је то редовна процедура овог предузећа, с тим што су сада сакупљене све заостале опомене.

Дневне карте ,,Паркинг сервиса“ заправо су казне за неплаћено паркирање у три градске зоне, а називају се тако, како је раније појашњено, због непостојања законских услова да ово предузеће кажњава било кога.

“Паркинг сервис” као јавно предузеће има обавезу да у циљу наплате својих потраживања предузима све законске мере, па су у том смислу и ове опомене послате дужницима. Тачно је да је ових дана послат већи број опомена, па су зато и учесталије реакције грађана, али је то редовна активност коју предузеће врши ради побољшања наплате“ – Игор Војиновић.

Што се тиче застаревања дуга, он саопштава да застарелост не оцењују ни повериоци, ни дужници, већ искључиво надлежни суд у редовном судском поступку, па Војиновић препоручује, а преноси "Грађанин“, да се измире дуговања, јер поступак извршења и евентуални судски поступци вишеструко увећавају износ дуговања.

"На пример, уколико уђете у поступак за једну дневну карту у износу од 900 динара, додатни трошкови могу да износе и преко 10.000 динара. Зато и позивамо дужнике, да своја дуговања измире на време, а постоји и могућност закључења уговора о отплати дуга на већи број рата“ – закључује Војиновић


#   паркирање   Паркинг сервис   грађани   казне   опомена   Игор Војиновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима