Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Parking servis" reže: 20.000 opomena građanima Niša

rssBookmark and Share

10.10.2015. NTV, Građanin portal, Južna Srbija Info

Niški „Parking servis“ poslao je čak 20.000 opomena građanima za neplaćene dnevne karte za parkiranje, potvrdio je Igor Vojinović iz ovog javnog preduzeća.

Foto: tvzonaplus.rs
Foto: tvzonaplus.rs

On, za portal ,,Građanin“, kaže da je to redovna procedura ovog preduzeća, s tim što su sada sakupljene sve zaostale opomene.

Dnevne karte ,,Parking servisa“ zapravo su kazne za neplaćeno parkiranje u tri gradske zone, a nazivaju se tako, kako je ranije pojašnjeno, zbog nepostojanja zakonskih uslova da ovo preduzeće kažnjava bilo koga.

“Parking servis” kao javno preduzeće ima obavezu da u cilju naplate svojih potraživanja preduzima sve zakonske mere, pa su u tom smislu i ove opomene poslate dužnicima. Tačno je da je ovih dana poslat veći broj opomena, pa su zato i učestalije reakcije građana, ali je to redovna aktivnost koju preduzeće vrši radi poboljšanja naplate“ – Igor Vojinović.

Što se tiče zastarevanja duga, on saopštava da zastarelost ne ocenjuju ni poverioci, ni dužnici, već isključivo nadležni sud u redovnom sudskom postupku, pa Vojinović preporučuje, a prenosi "Građanin“, da se izmire dugovanja, jer postupak izvršenja i eventualni sudski postupci višestruko uvećavaju iznos dugovanja.

"Na primer, ukoliko uđete u postupak za jednu dnevnu kartu u iznosu od 900 dinara, dodatni troškovi mogu da iznose i preko 10.000 dinara. Zato i pozivamo dužnike, da svoja dugovanja izmire na vreme, a postoji i mogućnost zaključenja ugovora o otplati duga na veći broj rata“ – zaključuje Vojinović


#   parkiranje   Parking servis   građani   kazne   opomena   Igor Vojinović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima