Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kasacioni sud: Kazne parking servisa zastarevaju u roku od godinu dana

rssBookmark and Share

10.10.2015. Tanjug, NTV, Južna Srbija Info

Opomene pred utuženje “Parking servisa” demantuje praksa Vrhovnog kasacionog suda, prema kojoj kazne za nepropisano parkiranje parking servisa zastarevaju u roku od godinu dana ako je vlasnik vozila fizičko lice, a u roku od tri godine ako je pravno lice.

Kasacioni sud: Kazne parking servisa zastarevaju u roku od godinu dana

Isti je slučaj i sa potraživanjima svih ostalih komunalih preduzeća.

Taj stav, prema pisanju Tanjuga, zauzeo je Vrhovni kasacioni sud u odluci koja je objavljena na njihovom sajtu u Bazi sudske prakse, u jednom slučaju revizije i zahteva za tumačenje roka zastarelosti kod komunalnih potraživanja.

Inače, kako je ovoj agenciji rečeno u Vrhovnom kasacionom sudu, u našem pravnom sistemu sudska praksa nije izvor prava, ali odluke i stavovi najvišeg suda utiču snagom argumenata na ujednačavanje sudske prakse.

Do skoro sudska praksa nije bila ujednačena po ovom pitanju, pa su nižestepeni sudovi za nepoštovanje propisa o parkiranju primenili opšti rok zastarelosti od 10 godina.

U tom smislu ova odluka Vrhovong kasaciong suda od 17. decembra prošle godine je presedan koji bi ubuduće trebalo da poštuju svi nižestepeni sudovi kada je u pitanju naplata komunalnih potraživanja, preneli su srpski mediji.


#   saobraćaj   parkiranje   sud   Parking servis   kazne   opomena   Vrhovni kasacioni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima