Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градња новог паркинга, грађани потписују петициу - градоначелница објашњава

rssBookmark and Share

Ниш 18.11.2021. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Код ОШ „Свети Сава“ и Византијског булевара у Нишу, почели су први радови за изградњу паркинга. Поједини грађани Ниша покренули су петицију против изградње. Они траже да се на том простору, на којем су се до 2016. године налазили отворени и затворени спортски терени, изгради парк.

Фото: Б.Љ
Фото: Б.Љ

У позиву за потписивање петиције наводи се да је градња паркинга са преко 200 места планирана на само 20 метара од учионица школе.

„Сматрамо да је његова изградња, због издувних гасова и буке, опасна по здравље наше деце, али и свих нас. Као да није довољно што је Ниш један од градова са најзагадјенијим ваздухом“, речено је у петицији.

Наведно је такодје да простор измедју Византијског булевара и Основне школе „Свети Сава“ треба да буде претворен у парк, како би био у складу са окружњем.

„Ако их не спречимо да изграде овај објекат, паркић (код цркве Светог цара Константина) ће изгубити своју основну намену, као место за одмор и рекреацију. Оваква ситуација у нормалном свету је потпуно урбанистички неприхватљива“, речено је у петицији.

Градјани су путем друштвених мрежа негодовали и када је први пут, пре пар месеци, најављена изградња паркинга, а неки од коментара били су да у том делу града нема ниједног становника који жели да тај простор буде асфалтиран и избетониран.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је на последњем заседању Скупштине града одбацила могућност изградње парка на том простору.

„Парк ће бити на једном другом месту и то наши урбанисти раде. Ту ће бити хуманитарни паркинг. Новац који ће се наплаћивати неће ићи у буџет града или ‘Паркинг сервиса’ већ за болесну децу“, истакла је Сотировски.

Она је рекла да се ради о делу града који је врло густо насељен и у коме постоји проблем са паркирањем.


#   Ниш   Драгана Сотировски   парк Светог Саве   Свети Сава ОШ   петиција   хуманитарна акција   паркинг
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима