Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Мартовска класа војника положила заклетву

rssBookmark and Share

Лесковац 20.03.2017. Јужна Србија Инфо

Војници на добровољном служењу војног рока генерације „март 2017“ положили су данас заклетву у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу.

Лесковац: Мартовска класа војника положила заклетву

Полагању војничке заклетве присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, помоћник Министарства одбране за политику одбране Милан Мојсиловић, градоначелник Лесковца Горан Цветановић, представници Српске православне цркве, представници општина Власотинце, Медвеђа, Лебане и други.

Честитајући војницима положену заклетву генерал Диковић је рекао да је војска институција која чува част, а да је бити војник привилегија.

„Време пред Вама искористите да овладате Вашим вештинама, али и да стекнете искрене и праве пријатеље – рекао је генерал Диковић.

Војницима је честитао и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„Морам да кажем и да ми је велика част што данас имам прилику да Вам се обратим, зато што сте Ви одабрали да служите нашој Србији и да наставите војничку традицију. Војска је одувек била велика животна школа. Захваљујући војсци, њени припадници су сазревали и из ње излазили као бољи људи – казао је градоначелник.


#   Лесковац   Горан Цветановић   војници   заклетва   Љубиша Диковић   Војвода Петар Бојовић касарна   Војска Србије
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима