Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

''Војска је увек била и биће уз народ''

rssBookmark and Share

Лесковац 22.06.2014 Танјуг

У касарни „ Петар Боjовић” у Синковцу код Лесковца воjничку су заклетву положили воjници на добровољном служењу воjног рока и професионални воjници.

''Војска је увек била и биће уз народ''

Заклетву су пред старешинама, родитељима И приjатељима, положила 152 воjника међу коjима и жене професионални воjници.

Начелник Генералштаба Воjске Србиjе (ВС) Љубиша Диковић изjавио jе да служење воjног рока има дугу традициjу, а да посебно значење има полагање воjничке заклетве. Oн jе поручио родитељима да буду поносни због тога што су и деца наставила њиховим путем .

Генерал Диковић jе нагласио да jе воjска увек уз народ и да jе то посебно доказала током недавних поплава као и на отклањању последица невремена.

- Веза народа и воjске искушавана током бурне историjе насе џаве никада ниjе раскидана.Чување те везе било jе и биће света дужност сваког припадника Воjске Србиjе. Зато jе Србиjа поносна своjу воjску, на воjничку традициjу и на све воjнике, а посебно на оне младиће и девоjке коjи своjом вољом долазе да служе воjни рок, jер на таj начин доприносе бољитку Србиjе. Зато jе Србиjа поносна на своjу воjску, рекао jе генерал Диковић.

Воjници коjи добровољно служе воjни рок провешће три месеца на обуци након чега ће добити сертификат, на основу кога могу да конкуришу за професионални рад у ВС.
- Oдлучила сам се зато што ми се свиђа униформа и дисциплина. Желела сам да пробам да ли то могу и за сада могу, добро ми иде, обjашњава Mилица Стоjиљковић.

Коментара: 0


#   Лесковац   војска  војници  заклетва  Љубиша Диковић
@
[ Додај коментар ]