Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковчанин проф. др Јован Степановић изабран за новог ректора Универзитета у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 14.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На јуче одржаној седници Сената Универзитета у Нишу, одлучено је да професор др Јован Степановић преузме улогу новог ректора ове високообразовне институције. Степановић, реномирани редовни професор Технолошког факултета у Лесковцу, који је интегрални део Нишког универзитета, добио је широку подршку са 26 гласова чланова Сената.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

.Очекује се да ће његова номинација бити формално потврђена на седници Савета Универзитета, заказаној за четвртак, 16. маја. Уколико све протекне по плану, професор Степановић ће преузети дужност од досадашњег ректора, професора др Драгана Антића, који је са успехом водио ову институцију у претходна три мандата, односно током 12 година.

Професор Степановић је добио убедљиву подршку са 26 гласова чланова Сената, што је потврдило поверење у његову способност да предводи Универзитет у Нишу. Професор др Небојша Ранђеловић са Правног факултета добио је подршку од 10 чланова Сената, док је професор др Драган Манчић са Електронског факултета освојио пет гласова.

Поред именовања новог ректора, на седници представљени су и кандидати за позицију проректора Универзитета у Нишу. Професор Степановић је номиновао четири кандидата за ову важну функцију: професора др Драгана Антића, досадашњег ректора и редовног професора на Електронском факултету; професора др Добрилу Станковић Ђорђевић, актуелног декана Медицинског факултета; професора др Тадију Ђукића, декана Економског факултета; и професора др Мирослава Лазића са Правног факултета.

Коначну одлуку о избору проректора донеће Савет Универзитета на састанку заказаном за четвртак. Ова именовања представљају кључни корак ка даљем напретку и унапређењу Универзитета у Нишу, као водеће образовне институције у региону.


#   Ниш   Универзитет у Нишу   Небојша Ранђеловић   Јован Степановић ректор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима