Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мини одмор: Нерадни дани и временска прогноза за васкршње и првомајске празнике

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2016. Јужна Србија Инфо, Танјуг

Како је саопштило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Србији ће се празновати од 29.априла, закључно са 3. мајем, јер се ове године поклапају Ускрс и Први мај -Празник рада.
Облачно и кишовото за празнике.

Мини одмор: Нерадни дани и временска прогноза за васкршње и првомајске празнике

Према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, ускршњи празници се празнују почев од Великог петка, закључно са другим даном Ускрса.

Васкршњи празници 2016. године се, тако, празнују почев од 29. априла (петак) закључно са 2. мајем (понедељак).

Према истом Закону, у Републици Србији Празник рада је државни празник који се празнује 1. и 2. маја, који ове године падају у недељу и понедељак.

Ако један од дана када се празнује државни празник Републике Србије падне у недељу, не ради се првог наредног радног дана.

"С обзиром да 1. и 2. мај ове године падају у недељу и понедељак, не ради се и 3. маја (уторак). Нерадни дани су од 29. априла до 3. маја јер се ове године Васкрс и Празник рада поклапају", пише у саопштењу.

Време за празнике у Нишу и Србији

Што се тиче временске прогнозе, како најављују из РХМЗ празници ће проћи са облачним и кишовитом временом, готово у целој земљи, са најнижом темепратуром од 8 степени и максималне до 21 степен Целзијуса.

Могуће непогоде и грмљавина у Нишу.

Коментара: 0


#   Ниш   нерадни дани  Ускрс  временска прогноза   Министарство рада  Први мај
@
[ Додај коментар ]