Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре посетила Нишавски управни округ

rssBookmark and Share

Ниш 09.02.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић са сарадницима, посетила је јуче Нишавски управни округ.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре посетила Нишавски управни округ

На састанку присуствовали градоначелник, председници свих пет градских општина и шест јединица локалне самоуправе. Било је речи о конкретним проблемима са којима се срећу општине на територији Нишавског управног округа, а који су у домену Министарства, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Реконструкција важних путних праваца на државним путевима је приоритет општине Алексинац, Дољевац и Ражањ. Директор предузећа за путеве, Зоран Дробњак, истакао је да ће део поменуте инфраструктуре уврстити у овогодишњи план реализације. У Сврљигу највећи проблем је пружни прелаз на уласку у место, који нема обезбеђену звучну и светлосну сигнализацију при наиласку воза на магистралној прузи од Ниша до Зајечара. Директор „Железнице Србије“ обећао је решење тог проблема за недељу дана. Проблем сеоских водовода који имају готово све општине НУО, биће тема састанка наредне недеље у Београду,на коме ће присуствовати сви председници локалних самоуправа. Од тема и проблема који су у НУО упознали потпредседницу Владе су и примена Закона о озакоњењу објеката, адресни регистар, али и Регионална депонија са којом општине НУО и град Ниш имају проблем више од пет година.

Потредседница Владе састанак у Нишу наставила је у Градској кући где је било речи о проблемима града Ниша, а потом је организован пријем за грађане.

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   Ражањ   Железнице Србије   Драгана Сотировски   Сврљиг   депонија   Зорана Михајловић   Дољевац   седница Владе   пружни прелаз   Нишавски управни округ   Зоран Дробњак
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима