Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарство културе прети тужбом Нишком културном центру

rssBookmark and Share

02.09.2015. Јужна Србија Инфо

Министарство културе и информисања поново је данс издало саопштење везано за финансирање "Филмских сусрета".
Саопштење преносимо у целости.

Фото: НСПМ
Фото: НСПМ

Министарство културе и информисања позива директорку Нишког културног центра Бојану Симовић да престане да обмањује јавност и да уместо тога пружи одговоре на следећа питања:

-Због чега Нишки културни центар средства добијена за организацију 49. Филмских сусрета није утрошио у складу са уговором потписаним с Министарством?

-На основу које законске одредбе се Нишки културни центар одлучио да прекрши потписани уговор и самовољно изврши пренамену средстава?

-Зашто је за аудио и визуелне услуге и набавку пројектора у захтеву Министарству првобитно тражено 500.000 динара, а потом за исте намене утрошено више од 3.200.000 динара?

Чак и да се Нишки културни центар благовремено обратио захтевом за пренамену средстава, по којем би се 3,2 милиона динара утрошило на закуп опреме уместо на закуп филмова, Министарство културе и информисања имало би основа да посумња у стварну висину износа намењеног за те услуге.

С обзиром на то да су средства већ ненаменски потрошена, Министарство уопште не жели да улази у валидност  понуђених доказа о новцу који није утрошен за потребе које су експлицитно одређене уговором.

Такође, надлежни у управи Града Ниша остали су дужни за одговор на питање зашто у буџет није враћено неутрошених 300.000 динара, већ се потенцира некакав неспоразум на релацији Министарство – Нишки културни центар. Наглашавамо да никакав неспоразум не постоји, већ само непоштовање закона од стране Нишког културног центра и Града Ниша.

У случају неизмирења обавеза, Министарство културе и информисања пред надлежним судом покренуће поступак за повраћај новца у буџет.

 


#   финансирање   Филмски сусрети   Нишки културни центар   Министарство културе и информисања   Бојана Симовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима