Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бојана Симовић: Проблем финансирања "Филмских сусрета"

rssBookmark and Share

31.08.2015. Јужна Србија Инфо

Јуче се Министарство културе и информисања огласило на свом званичном сајту о разлозима због којих није суфинансирало Филмске сусрете у Нишу.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Бојана Симовић, директор Нишког културног центра, данас се обратила саопштењем везаним за овај проблем.

Саопштење за медије преносимо у целости...

„Да је фестивал ове године добио финансијска средства за организацију у износу од 2.3 милиона динара, али да уговор није потписан, о чему сам више пута говорила за време фестивала!

Да ли би НКЦ по пројекту за суфинансирање Фестивала добио средства и ове године, а да је већ утврђено да средства од прошле године нису утрошена на прави начин?
Да су „спорна“ средства од прошле године утрошена у складу са законом и то искључиво за организацију Фестивала, за шта постоје и извештај, уговори, фактуре…

А сада ја постављам питање свима: Да ли ће овогодишњи тек завршени Филмски сусрети бити у сенци тога да средства од прошле године нису утрошена како треба и због чега политика полако али крупним корацима улази у културу?

Да ли ико од грађана Ниша зна да је НКЦ прошле године од „Филмских сусрета“ вратио у буџет града више од 5 милиона динара а укупно 10 милиона од свих манифестација као уштеду граду?

Овај фестивал има пуно непријатеља, али упркос томе опстаће и биће поносан што сваке године изнова оживи град, напуни Летњу позорницу, и покаже да баш овде још увек има људи који ће увек доћи руку пуних аплауза и поздравити глумце!

Бојана Симовић


#   финансирање   Филмски сусрети   Нишки културни центар   саопштење   Министарство културе и информисања   Бојана Симовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима