Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bojana Simović: Problem finansiranja "Filmskih susreta"

rssBookmark and Share

31.08.2015. Južna Srbija Info

Juče se Ministarstvo kulture i informisanja oglasilo na svom zvaničnom sajtu o razlozima zbog kojih nije sufinansiralo Filmske susrete u Nišu.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Bojana Simović, direktor Niškog kulturnog centra, danas se obratila saopštenjem vezanim za ovaj problem.

Saopštenje za medije prenosimo u celosti...

„Da je festival ove godine dobio finansijska sredstva za organizaciju u iznosu od 2.3 miliona dinara, ali da ugovor nije potpisan, o čemu sam više puta govorila za vreme festivala!

Da li bi NKC po projektu za sufinansiranje Festivala dobio sredstva i ove godine, a da je već utvrđeno da sredstva od prošle godine nisu utrošena na pravi način?
Da su „sporna“ sredstva od prošle godine utrošena u skladu sa zakonom i to isključivo za organizaciju Festivala, za šta postoje i izveštaj, ugovori, fakture…

A sada ja postavljam pitanje svima: Da li će ovogodišnji tek završeni Filmski susreti biti u senci toga da sredstva od prošle godine nisu utrošena kako treba i zbog čega politika polako ali krupnim koracima ulazi u kulturu?

Da li iko od građana Niša zna da je NKC prošle godine od „Filmskih susreta“ vratio u budžet grada više od 5 miliona dinara a ukupno 10 miliona od svih manifestacija kao uštedu gradu?

Ovaj festival ima puno neprijatelja, ali uprkos tome opstaće i biće ponosan što svake godine iznova oživi grad, napuni Letnju pozornicu, i pokaže da baš ovde još uvek ima ljudi koji će uvek doći ruku punih aplauza i pozdraviti glumce!

Bojana Simović


#   finansiranje   Filmski susreti   Niški kulturni centar   saopštenje   Ministarstvo kulture i informisanja   Bojana Simović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima