Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На данашњем градском већу јавна предузећа “подносила рачуне” (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

07.09.2015. НТВ

Јавна предузећа представила су на јутрошњој седници градског већа извештаје о пословању са финансијским извештајима за прошлу годину.

На данашњем градском већу јавна предузећа “подносила рачуне” (ВИДЕО)

Јавна предузећа представила су на јутрошњој седници градског већа извештаје о пословању са финансијским извештајима за прошлу годину. Иако је за поједине ставке из извештаја неких предузећа као што је градска Топлана градоначелник Зоран Перишић изразио неразумевање, ипак су сви извештаји усвојени.

Извештаји за прошлу годину кажу да су скоро сва предузећа позитивно пословала. Многе бројке ипак су зачудиле првог човека града који је изјавио да не разуме како је могуће да је, на пример, Топлана поред 923 милиона ненаплаћених потраживања и дуга према Југоросгасу остварила добит од 52 милиона.

Недоумице када је реч о извештајима имао је и заменик градоначелника чије су примедбе биле упућене, како на анализирање резултата који су остварени претходне године, тако и на рад неких предузећа.

Из приложеног извештаја ЈКП “Горица“ може се видети да ово предузеће тешко послује већ дуже време, а питање које се могло чути на градском већу је докле ће бити тако? Међутим, према речима градоначелника, за ово предузеће постоје одређени планови.

Оно што су неки од позитивних закључака ових извештаја јесте да се кредитна задуженост предузећа смањила. Веће је као примере позитивног пословања истакло јавно предузеће “Аеродром“, затим “Тржница“, као и предузеће “Обједињена наплата“.

 


#   јавна предузећа   Градско веће   Градска топлана ЈКП   Зоран Перишић   аеродром Константин Велики   Обједињена наплата ЈКП   Тржница ЈП
@ProfdrPerisic @NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима