Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На снази је тренутно укупно 56 ванредне ситуације - апел грађанима да не прилазе набујалим бујичним водотоковима

rssBookmark and Share

Прокупље 17.06.2023. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације током ноћи су превентивно обилазили све критичне водотокове на територији целе Републике Србије.

На снази је тренутно укупно 56 ванредне ситуације - апел грађанима да не прилазе набујалим бујичним водотоковима

Били су ангажовани на црпљењу воде у Бору у насељу Савача, у месту Шарлинац, општина Дољевац из подрума Геронтолошког центра, у Јагодини на локацији нове индустријске зоне, као и на евакуацији животиња у домаћинству у Гроцкој. Специјалистички тим за спасавање и рад на води синоћ је у месту Миросаљци, ГО Лазаревац, евакуисао једно лице које је упало у реку Турија.

Није било проглашења нових ванредних ситуација, на снази је тренутно укупно 52 ванредне ситуације - за целу територију градова Крушевац, Бор, Чачак, Лозница, Јагодина, Прокупље, Краљево, општина Аранђеловац, Александровац, Лучани, Топола, Рача, Лебане, Дољевац, Рековац, Aриље, Алексинац, Свилајнац, Параћин, Сокобања, Деспотовац, Сјеница, Коцељева, Владимирци, Бабушница, Бољевац, Врњачка Бања, Ћуприја, Ћићевац, Ражањ, Трстеник, Медвеђа, Куршумлија, Брус, Владичин Хан, Житорађа, Блаце, Кучево, Смедеревска Паланка.

Део територија: Града Шапца и Ужица, општина Трговиште, Бојник, Пожега, Беочин, Ириг, Прибој, Жагубица, Ивањица, Косјерић, Варварин, Мајданпек.

Министарство унутрашњих послова још једном апелује на све грађане да не прилазе набујалим бујичним водотоковима, да у случају евентуалне опасности слушају надлежне институције и да, уколико вода прети да уђе у домаћинства, искористе џакове са песком да обезбеде локацију, као и да се у случају директне опасности попну на више етаже, искључе електричну енергију и, подсећамо, позову ватрогасце на број 193 или полицију на 192, како би им била пружена адекватна помоћ.

 


#   Прокупље   Алексинац   Сокобања   Лебане   Бабушница   Дољевац   поплава   Ћићевац   сектор за ванредне ситуације
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима