Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na snazi je trenutno ukupno 56 vanredne situacije - apel građanima da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima

rssBookmark and Share

Prokuplje 17.06.2023. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije tokom noći su preventivno obilazili sve kritične vodotokove na teritoriji cele Republike Srbije.

Na snazi je trenutno ukupno 56 vanredne situacije - apel građanima da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima

Bili su angažovani na crpljenju vode u Boru u naselju Savača, u mestu Šarlinac, opština Doljevac iz podruma Gerontološkog centra, u Jagodini na lokaciji nove industrijske zone, kao i na evakuaciji životinja u domaćinstvu u Grockoj. Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi sinoć je u mestu Mirosaljci, GO Lazarevac, evakuisao jedno lice koje je upalo u reku Turija.

Nije bilo proglašenja novih vanrednih situacija, na snazi je trenutno ukupno 52 vanredne situacije - za celu teritoriju gradova Kruševac, Bor, Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo, opština Aranđelovac, Aleksandrovac, Lučani, Topola, Rača, Lebane, Doljevac, Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus, Vladičin Han, Žitorađa, Blace, Kučevo, Smederevska Palanka.

Deo teritorija: Grada Šapca i Užica, opština Trgovište, Bojnik, Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Kosjerić, Varvarin, Majdanpek.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da, ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i, podsećamo, pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.

 


#   Prokuplje   Aleksinac   Sokobanja   Lebane   Babušnica   Doljevac   poplava   Ćićevac   sektor za vanredne situacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima