Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија новог градског урбанисту и директора Водовода

rssBookmark and Share

Ниш 23.03.2023. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

На 29. седници Скупштине Града Ниша, од стране одборника за нову в. д. директорку јавног комуналног предузећа „Наиссус“, предложена је Тамара Милић, мастер инжењер заштите на раду, јер је досадашњем директору „Наиссуса“, историчару Горану Милосављевићу, истекао в. д. мандат, извештавају Нишке вести.

Ниш добија новог градског урбанисту и директора Водовода

На место досадашње главне градска урбанисткине, Тање Обрадовић, доћи ће Лидија Стефановић Николић, запослена у Заводу за урбанизам.
„Верујем да ће скупштински одборници данас изгласати њу за вршиоца дужности, па да кренемо даље са градилиштима и свим оним што „Наиссус“, као важно предузеће, има као поверени посао од стране оснивача, Града Ниша“, казала је градонечелница.


Тамара Милић је мастер инжењер заштите на раду и мастер инжењер заштите животне срединена смеру управљање комуналним системом. У ЈКП „Наиссус“ ради од 2013. године. Од 2021. године ради као извршна директорка за технички систем. Од 2019. од 2020. године је радила је „Про Тент“ из Обреновца. Била је члан општинског
већа Медијане, а од 2020. до 2022. је била председница Надзорног одбора Паркинг Сервиса.

Бивша урбанисткиња своју каријеру наставиће у Министарству грађевине.

„Досадашњи урбаниста иде на нову позицију, у Министарство грађевине. С обзиром на то да држава ради много пројеката у овом делу Србије, биће им потребан човек који ће, у неку руку, надгледати те радове. Ради се и ауто-пут до Мердара, реконструкција пруге до Брестовца, почиње и реконструкција пруге од Ниша до Београда. Увелико се завршава зграда терминала на аеродрому и они траже поузданог човека који ће надгледати све те радове. Мислим да ће досадашњи урбаниста Тања Обрадовић одговорити том њиховом захтеву и бити оно што оно од ње очекују“, каже Сотировски.

Додаје да верује да ће нова урбанисткиња такође одговорити задатку Града Ниша и складу са законом.

 „Лидија је уједно и дугогодишњи урбаниста, планер и пројектант, поседује све потребне лиценце и председник је комисије за планове“.

Лидија Стефановић Николић је рођена 1981. године, 2007. је дипломирала на Грађевинско- архитектонском факултету у Нишу и тако стекла звање дипломираног инжењера архитектуре. 2009. године је почела да ради у Заводу за урбанизам као самостални планер и урбаниста, од 2016. до 2020. је била технички директор, наредне две године заменик директора, да бим 2022. године постала помоћница директора.


#   Ниш   Скупштина града Ниша   Наиссус ЈКП   Горан Милосављевић   урбанизам
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима