Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Одата пошта херојима са Кошара

rssBookmark and Share

Ниш 14.06.2022. Јужна Србија Инфо

Поменом и полагањем венца и цвећа одата је пошта погинулим херојима са Кошара који су одбранили част, слободу и тероторијални интегритет Србије спречивши копнену инвазију албанских терориста на Косово и Метохију.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Венац крај спомен-плоче на Булевару хероја са Кошара положила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски са командантом Копнене војске генарал-потпуковником Милосавом Симовићем и ветераном и чланом Удржења 63. падобранске бригаде Иваном Крстићем.

Цвеће крај спомен-плоче положили су саборци, представници градских општина, Нишавског управног округа, СРХЦ, удружења која негују традиције ослободилачких ратова Србије.

Битка за Кошаре званично је завршена 14. јуна 1999. године. Град Ниш је 9. априла прошле године, на дан почетка битке, открио спомен-плочу на којој пише: „Жртве не заборавите, живе поштујте – Свим херојима вечно захвалан Град Ниш“.

Годишњица битке на Кошарама је саставни део Државног програма обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије и организују се од 2017. године.


#   Ниш   Драгана Сотировски   годишњица   почаст   63. падобранска   Војска Србије   Битка на Кошарама   Булевар хероји са Кошара
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима