Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Odata pošta herojima sa Košara

rssBookmark and Share

Niš 14.06.2022. Južna Srbija Info

Pomenom i polaganjem venca i cveća odata je pošta poginulim herojima sa Košara koji su odbranili čast, slobodu i terotorijalni integritet Srbije sprečivši kopnenu invaziju albanskih terorista na Kosovo i Metohiju.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Venac kraj spomen-ploče na Bulevaru heroja sa Košara položila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa komandantom Kopnene vojske genaral-potpukovnikom Milosavom Simovićem i veteranom i članom Udrženja 63. padobranske brigade Ivanom Krstićem.

Cveće kraj spomen-ploče položili su saborci, predstavnici gradskih opština, Nišavskog upravnog okruga, SRHC, udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Bitka za Košare zvanično je završena 14. juna 1999. godine. Grad Niš je 9. aprila prošle godine, na dan početka bitke, otkrio spomen-ploču na kojoj piše: „Žrtve ne zaboravite, žive poštujte – Svim herojima večno zahvalan Grad Niš“.

Godišnjica bitke na Košarama je sastavni deo Državnog programa obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije i organizuju se od 2017. godine.


#   Niš   Dragana Sotirovski   godišnjica   počast   63. padobranska   Vojska Srbije   Bitka na Košarama   Bulevar heroji sa Košara
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima