Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Оснива се радна група о безбедности младих у Нишу

rssBookmark and Share

24.02.2014. Танјуг

У Нишу ће бити формирана радна група за имплементацију Акционог плана Стратегије безбедносит младих у том граду.

Ниш: Оснива се радна група о безбедности младих у Нишу

Управа за омладину и спорт предложиће за ту групу представнике институција, а Медија и Реформ центар представнике цивилног сектора, саопштено је данас из Медија центра.

Скупштина града Ниша усвојила је Стреатегију безбедности младих Ниша крајем прошле године, а у том документу је наведено "да је визија града да постане економски, социјално и еколошки сигуран и безбедан град који перманентно јача институције за унапре]ење безбедности, превентивно делује и адекватно решава ризике и претње безбедности ради повећања квалитета живота својих грађана.

Оснивање радне групе договорено је на састанку представника локалне власти, цивилног сектора и државног секретара Министарства омладине и спорта Ненада Боровчанина о безбедности младих у Нишу прошле недеље. Повод за састанак био је трагични догађај од 10. фебруара када је убијен студент медицине Вук Стоиљковић (22).

Боровчанин је тада предложио оснивање Фонда за превенцију насиља међу младима. Тај предлог усвојен је на заједничком састанку на коме је потекла и иницијатива да тај фонд носи име Вука Стоиљковића.


#   млади   убиство   насиље   безбедност   Вук Стоиљковић   Скупштина града Ниша   Скупштина града   управа за омладину
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима