Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Osniva se radna grupa o bezbednosti mladih u Nišu

rssBookmark and Share

24.02.2014. Tanjug

U Nišu će biti formirana radna grupa za implementaciju Akcionog plana Strategije bezbednosit mladih u tom gradu.

Niš: Osniva se radna grupa o bezbednosti mladih u Nišu

Uprava za omladinu i sport predložiće za tu grupu predstavnike institucija, a Medija i Reform centar predstavnike civilnog sektora, saopšteno je danas iz Medija centra.

Skupština grada Niša usvojila je Streategiju bezbednosti mladih Niša krajem prošle godine, a u tom dokumentu je navedeno "da je vizija grada da postane ekonomski, socijalno i ekološki siguran i bezbedan grad koji permanentno jača institucije za unapre]enje bezbednosti, preventivno deluje i adekvatno rešava rizike i pretnje bezbednosti radi povećanja kvaliteta života svojih građana.

Osnivanje radne grupe dogovoreno je na sastanku predstavnika lokalne vlasti, civilnog sektora i državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta Nenada Borovčanina o bezbednosti mladih u Nišu prošle nedelje. Povod za sastanak bio je tragični događaj od 10. februara kada je ubijen student medicine Vuk Stoiljković (22).

Borovčanin je tada predložio osnivanje Fonda za prevenciju nasilja među mladima. Taj predlog usvojen je na zajedničkom sastanku na kome je potekla i inicijativa da taj fond nosi ime Vuka Stoiljkovića.


#   mladi   ubistvo   nasilje   bezbednost   Vuk Stoiljković   Skupština grada Niša   Skupština grada   uprava za omladinu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima