Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови ''шериф'' удара на мафију!

rssBookmark and Share

Ниш 20.03.2013. Izvor: Novosti

У граду на Нишави после три године дочекали да буде постављен први човек полицијске управе. Срђан Грекуловић, помоћник директора полиције, у уторак званично именован за начелника.

Нови ''шериф'' удара на мафију!
РАСВЕТЉАВАЊЕ двеју експлозија, које су одјекнуле у понедељак ујутру у Нишу на две различите локације, а у којима су оштећени аутомобили БМВ и „рено меган“, само су део великих послова који очекују новог првог нишког полицајца, без којег је Ниш био три године.

Срђан Грекуловић, помоћник директора полиције, нови је градски „шериф“, с обзиром на то да је званично постао нови начелник Полицијске управе у Нишу. Он у овом граду повремено борави још од краја јануара, када је послат да сагледа ситуацију у овдашњој полицији.

- Досадашњи помоћник начелника Љубиша Миленковић је, на свој захтев, у понедељак пензионисан - кажу у нишкој полицији.

Нови начелник ПУ у Нишу мораће да утврди и ко је актер мафијашког убиства Ђорђа Стојановића (32), сина власника мењачнице „Цекин“, који је настрадао у подметнутој експлозији у Књажевачкој улици. У досадашњој истрази, информативни разговори обављени су са шест полицијских службеника, од којих су двојица подвргнута полиграфском испитивању.

- На овом случају се ради интензивно, а активности смо проширили и на неколико градова ван Ниша, укључујући и Београд зато што ово дело, по начину извршења, подсећа на оне у српској престоници - каже Небојша Петковић, руководилац Одељења за сузбијање општег криминалитета.
Грекуловић наслеђује, између осталог, и нерасветљено бацање „кашикаре“ у двориште прослављеног фудбалера Драгана Стојковића Пиксија, крајем фебруара прошле године.

Један од задатака ће бити и да, како је још прошле године указао министар Ивица Дачић, испита повезаност различитих структура са криминалним па, између осталог, и неких бивших полицијских. Требало би да се провере и поједине тврдње из ПУ Ниш да су неки полицијски припадници од чланова нарко-клана добијали и по 500 евра месечно за информације о раду Групе за наркоманију. О свему овоме, наводно, у оперативном извештају постоји траг у ПУ Ниш, али до сада нико није реаговао.

- Испитаће се и сазнања из МУП-а да је мафијашки клан у Нишу минулих година толико ојачао, да је успео да направи упориште у нишкој криминалистичкој полицији, па чак и да покуша да утиче на постављење начелника полиције - вели наш извор из нишке полиције.

До сада се јавно тврдило да се у „кадровање“ за првог нишког полицајца укључио и један градски „бос“, вођа криминалаца на југу Србије, који је наводно понудио чак 300.000 евра као награду оном ко постави његовог човека за начелника ПУ Ниш. Очигледно, остао је празних руку.


ЕКСПЛОЗИЈЕ

Професорка у Прехрамбено-хемијској и грађевинској школи „Неимар“ Ј. П. и Винко Е., власник једне од нишких мењачница, одбили су да са новинарима причају о експлозијама својих аутомобила. Припадници нишке полиције проверавају да ли је можда једна од детонација изазвана грешком.


КРЕНУЛИ СМО У АКЦИЈУ

- Стање у Нишу се полако стабилизује. Већ има одређених помака у истрагама свих ових дешавања која су потресла град на Нишави. У овом тренутку рано је да се са тим подацима излази у јавност, али имамо свесрдну помоћ Дирекције полиције и Управе криминалистичке полиције у расветљавању последњих догађаја.

Ово је у уторак, за „Новости“, ексклузивно изјавио Срђан Грекуловић, након што му је уручено решење о постављењу за новог начелника нишке полицијске управе, која је три године била без челног човека.

Грекуловић је на ово место постављен по одлуци директора полиције Милорада Вељовића, и уз сагласност министра Ивице Дачића.

Грекуловић објашњава да су „организовано супротстављање криминалу, успостављање реда и кадровско јачање Полицијске управе Ниш главни задаци, које као новопостављени начелник треба да изврши“.

- Један од првих циљева биће да се полиција што више оспособи и да много више ради на прикупљању оперативних сазнања како би се многа кривична дела, посебно она најтежа, предупредила


#   Ниш   Београд   полиција   Срђан Грекуловић   Ивица Дачић   ПУ Ниш   информативни разговор   Драгана Стојковић   Љубиша Миленковић
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима