Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова апликација: Где се налази градски аутобус у Нишу и колико још треба да чекате

rssBookmark and Share

Ниш 27.08.2021. Јужна Србија Инфо

Данас је пуштена у рад прва званична апликација NiCard ЈГП Ниш за паметне уређаје. Преко ње у сваком тренутку можете сазнати тачне информације о времену доласка возила на одговарајућу станицу и још много тога.

Нова апликација: Где се налази градски аутобус у Нишу и колико још треба да чекате

Шта све можете сазнати преко апликације..

Претрага свих станица у градском и приградском јавном саобраћају и њихово позиционирање на мапи Града Ниша,

Тачне информације о времену доласка возила на одговарајућу станицу коришћењем NiCard ЈГП Ниш апликације, андроид или иОС апликације.

Прва званична NiCard ЈГП Ниш апликација омогућава Вам да путем свог мобилног телефона добијете информације о линијама јавног превоза у Нишу и станицама у односу на Вашу тренутну локацију у реалном времену. Апликација такође омогућава брзу претрагу жељених станица и њихово лоцирање на мапи града, а приказује и време наредног доласка возила за изабрано стајалиште за све линије које наилазе на то стајалиште.

Одабиром неког од приказаних стајалишта на мапи, отвара се приказ тог стајалишта са наведеним свим линијама јавног превоза које ту пролазе. У делу екрана испод текста “Долазак возила” наведени су наредни доласци возила за то стајалиште за све линије које ту пролазе, и то са приказаним временом доласка. Нпр. Линија 13- Ћеле кула-Булевар Немањића – Стиже за 2 мин.

Ипак може доћи до одступања

Подаци који се добијају преко NiCard ЈГП Ниш андроид апликације представљају индикативне информације засноване на последњем регистровном статусу возила у оквиру  система јавног превоза у Нишу. Поред тога што су предузете свеобухватне мере у циљу добијања што прецизнијих података, одступања од стварне ситуације на терену су могућа услед технолошко-оперативних ограничења целокупног система за информисање путника. Стога пружалац услуге не сноси одговорност за евентуалне последице које би корисник могао претрпети због информација добијених путем ове апликације.

Апликације је бесплатна и може се преузети на следећој адреси

https://play.google.com/store/apps/details?id=buslogic.jgpnis.

При коришћењу ове апликације, могу Вам бити наплаћени трошкови преноса података мрежног оператера, кажу из нишког градског превоза.

Нови начин плаћања аутобуске карте

„Друга услуга јесте бесконтактна куповина појединачних карата у возилу. Путници ће моћи да купе пластичну картицу на којој ће моћи да уплате одређени износ средстава код возача или кондуктера. Износ на картици би се смањивао за цену карте, односно 60 динара“, казао је Милан Милић, директор Дирекције за градски превоз

Према његовим речима, картицу је могуће допуњавати неограничен број пута. Картице је могуће купити на продајном месту у пословном центру „Амбасадор“, где се купују месечне картице за јавни градски превоз.

Цена карата остала је иста, 60, 80 и 90 динара у зависности од зоне Града.

„Ради промоције система, првих 250 корисника при куповини добиће бесплатну саму картицу уз обавезу да изврше допуну од 200, 500 или 1000 динара.“


#   Ниш   апликација   мобилни   градски превоз   Дирекција за јавни превоз   градски аутобус   НИКард   NICard
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима