Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отварање новог излетишта на "Борином брду" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 01.07.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

На радост многих Врањанаца-рекреативаца, сутра се отвара излетиште и рекреативни простор на Борином брду изнад Врања. Реч је о пројекту који је ''Планинарски клуб Железничар 2006.'' добио на конкурсу града Врања из области екологије у 2015. години.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Учесници акције су, како сами кажу, на рукама носили алат, опрему, дрвене конструкције и материјал за градњу објеката. Пре неколико дана на радилиште је изашло чак 25 планинара, а било је дана када су им у помоћ прискакали житељи оближње Собине и посетиоци Бориног брда. Изградили су столове са клупама, простор за логорску ватру и пикник, као и видиковац одакле се пружа незабораван поглед на Врање.

На рекреативном простору уредили су стазе за трчање од 400 и од 50 метара, поставили справе за вежбање и љуљашку за најмлађе.

Све то су радили да би суграђане вратили природи и кретању, да им ту на 40 минута хода од центра града понуде садржаје за одмор и рекреацију у прекрасном амбијенту, у хладу борове шуме, каже наш дугогодишњи колега, портпарол клуба, Србољуб Николић.

Излетиште и рекреативни простор на Борином брду ће свечано отворити градска већница за екологију Марина Ђорђевић и председник Планинарског клуба “Железничар 2006.” Срђан Стошић, сутра у 10 сати. На Борино брдо се креће организовано, пешице у 9 сати од зграде Градске управе. Планинари позивају грађане од 7 до 77 година да им се придруже и да неколико сати проведу заједно у једном од омиљених излетишта Врањанаца.


#   Врање   излетиште   рекреативно   Железничар планинари Ниш   Срђан Стошић     Србољуб Николић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима