Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пакети са храном за најугроженије у прокупачким селима

rssBookmark and Share

Прокупље 26.02.2019. Јужна Србија Инфо

Најугроженији становници Џигоља и околних села која припадају овој Месној канцеларији, добили су јуче од Црвеног крста пакете са основним животним намирницама. Реч је о акцији коју организује Црвени крст Прокупље, док је средства за куповину пакета обезбедио Град Прокупље.

Пакети са храном за најугроженије у прокупачким селима

Како тече акција поделе пакета, данас су се на лицу места уверили члан Градског већа за социјалну заштиту Маја Башић и помоћник градоначелника Владица Младеновић. Они су искористили прилику и да попричају са житељима ових села, и да из прве руке сазнају који су то проблеми који их муче, како би Град благовремено реаговао.

-Захвалила бих се Црвеном крсту на добром раду. Људи знају свој посао, имају у виду свако домаћинство, како из града, тако и на сеоском подручју, и труде се да никога не прескоче кад је помоћ у питању, каже Башић.

Ова акција сутра ће бити спроведена у Белољину, а у среду ће пакете са основним животним намирницама добити житељи Мале Плане и околних села. Овим се завршава акција поделе пакета на сеоском подручју, и наставља на територији града.

Како истиче Башић, ово није крај и акција ће свакако бити поновљена.

-У складу са опредељеним средствима у буџету Града Прокупља за 2019. годину, биће расписан нови конкурс за финансирање услуга социјалне заштите, где, између осталих, спада и подршка најугроженијим грађанима у виду пакета хране и огревног дрвета. Трудићемо се, у складу са нашим могућностима, да изађемо у сусрет грађанима не само када су у питању овакве акције него и многе друге. Грађани су нам на првом месту, закључује члан Градског већа Прокупља Маја Башић.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   Џигољ   пакети са храном   Из прве руке
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима