Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС: По први пут непосредни избори у једној странци

rssBookmark and Share

08.09.2016. Јужна Србија Инфо

По први пут у Србије ћа чланови једне политичке странке директно и непосредно бирати највише руководство те странке, односно председника и потпредседнике странке, речено је на конференцији за новинаре у ГрО ДС-а у Нишу.

Ниједна странка до сада у Србији, осим ДС, није омогућила својим члановима  да кажу кога желе за председника и потпредседнике странке и то је оно што између осталог издваја Демократску странку  од осталих странака у Србији.

То је у ствари оно због чега је ДС и једина Демократска странка у Србији и која се од свог оснивања увек залагала за право свих да изаберу оне људе за које мисле да су најбољи. И у најтежим врменима ДС никада није декретом из Бограда постављала председнике у руководство странке, посебно не у Нишу. Данас на жалост имамо владајућу странку у Нишу којој се руководство намеће из Београда, јер у Нишу не могу да се договоре ко ће бити председник, него им се то наређује из Београда... Нажалост и оно што се зове развој, што треба да омогући бољи живот у Нишу се данас одлучује из Београда. И докле год тако буде, у Нишу ће се све теже и теже живети. Зато се 24. септембра не бира само руководство  које ће реформисати ДС, већ људи који ће реформисати друштво у Србији и бољи живот свих грађана Србије. 

До сада су се у Нишу представила сва 4 кандидата за председника странке, заједно са својим тимовима, кандидатима за потпредседнике, а у суботу 10.09.2016.год.  у 18 часова је у биоскопу Купина организована јавна дебата кандидата за председника ДС, који ће представити своје планове на који начин ће реформисати ДС и Србију.

 - Користим прилику да позовем чланове Демократске странке али и све грађане Ниша, да присуствују овом представљању и да чују шта је то што ће ДС у наредном периоду радити, на који начин ће мењати Србију на боље. Јер је Демократска странка државотворна странка, странка свих грађана Ниша и Србије,  поручио је Миодраг Станковић, председник ГрО ДС-а у Нишу.


#   ДС   Миодраг Станковић   унутарстраначки избори
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима