Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS: Po prvi put neposredni izbori u jednoj stranci

rssBookmark and Share

08.09.2016. Južna Srbija Info

Po prvi put u Srbije ća članovi jedne političke stranke direktno i neposredno birati najviše rukovodstvo te stranke, odnosno predsednika i potpredsednike stranke, rečeno je na konferenciji za novinare u GrO DS-a u Nišu.

Nijedna stranka do sada u Srbiji, osim DS, nije omogućila svojim članovima  da kažu koga žele za predsednika i potpredsednike stranke i to je ono što između ostalog izdvaja Demokratsku stranku  od ostalih stranaka u Srbiji.

To je u stvari ono zbog čega je DS i jedina Demokratska stranka u Srbiji i koja se od svog osnivanja uvek zalagala za pravo svih da izaberu one ljude za koje misle da su najbolji. I u najtežim vrmenima DS nikada nije dekretom iz Bograda postavljala predsednike u rukovodstvo stranke, posebno ne u Nišu. Danas na žalost imamo vladajuću stranku u Nišu kojoj se rukovodstvo nameće iz Beograda, jer u Nišu ne mogu da se dogovore ko će biti predsednik, nego im se to naređuje iz Beograda... Nažalost i ono što se zove razvoj, što treba da omogući bolji život u Nišu se danas odlučuje iz Beograda. I dokle god tako bude, u Nišu će se sve teže i teže živeti. Zato se 24. septembra ne bira samo rukovodstvo  koje će reformisati DS, već ljudi koji će reformisati društvo u Srbiji i bolji život svih građana Srbije. 

Do sada su se u Nišu predstavila sva 4 kandidata za predsednika stranke, zajedno sa svojim timovima, kandidatima za potpredsednike, a u subotu 10.09.2016.god.  u 18 časova je u bioskopu Kupina organizovana javna debata kandidata za predsednika DS, koji će predstaviti svoje planove na koji način će reformisati DS i Srbiju.

 - Koristim priliku da pozovem članove Demokratske stranke ali i sve građane Niša, da prisustvuju ovom predstavljanju i da čuju šta je to što će DS u narednom periodu raditi, na koji način će menjati Srbiju na bolje. Jer je Demokratska stranka državotvorna stranka, stranka svih građana Niša i Srbije,  poručio je Miodrag Stanković, predsednik GrO DS-a u Nišu.


#   DS   Miodrag Stanković   unutarstranački izbori
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima