Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Функционери ДС у граду на Нишави масовно подносе оставке

rssBookmark and Share

20.06.2014. Данас

Вршилац дужности председника нишких демократа Миодраг Станковић рекао је данас да неће повући предлог да председник Извршног одбора Градског одбора буде бивши члан Српске радикалне странке Милош Пауновић упркос томе што је неколико десетина чланова ДС поднело оставке на функције због противљења да кандидат буде бивши радикал.

Функционери ДС у граду на Нишави масовно подносе оставке

- Искрено, нисам размишљао о повлачењу предлога, који узгред није мој лични, већ је истицан на претходном Председништва ДС у Нишу, а ја сам га “технички” спровео. Градски одбор ће се ускоро изјашњавати да ли прихвата Милоша Пауновића за “мандатара” за састав ИО, а ако став буде негативан, ја ћу предложити новог кандидата. Лично не мислим да то што је неко припадао некој другој странци треба да буде његов хендикеп, већ да је важно шта и колико је он допринео нашој странци- рекао је Станковић за Данас.

Оливер Пауновић, дојучерашњи в.д. председника Општинског одбора ДС у Палилули, једној од пет градских општина у Нишу, рекао је за наш лист да је више од 30 чланова тог одбора поднело оставке на функције јер се не слаже са кандидатуром Милоша Пауновића и тражи унутарстраначке изборе на свим нивоима у Нишу. Осим њега оставке су поднели и потпредседници овог општинског одбора, као и председници општинског ИО и омладине ДС.

- Политика ДС у Нишу одавно не постоји, а избором новог руководства губимо и достојанство. Нашу странку у Нишу увек су водили достојанствени људи, попут Душана Милисављевића, Драгослава Ћирковића, Милоша Симоновића, Горана Ћирића, Владимирав Домазета или Зорана Живковића. Осим тога, сматрамо да је недопустиво да Градски одбори и два од пет општинских одбора у Нишу буду у в.д. статусу и имају в.д. председнике- рекао је он.

В.д. председника ГО Станковић је казао да ће унутарстраначки избори на градском нивоу бити расписани у року од шест месеци, а да би требало да се организују и у општинским одборима који су у в.д. стању. Он је рекао да је, изузимајући оставке у ОО Палилула, стање у странци у Нишу стабилно и да је чланство више не напушта. Последњи масовнији одлазак функционера и чланова било је пре неколико месеци када је формирана Тадићева НДС, казао је он.
 


#   ДС   Душан Милисављевић   Миодраг Станковић   Милош Пауновић   Оливер Пауновић   Градски одбор   унутарстраначки избори   Ана Живковић
@demokrate @dusanorldusan @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима